logo-small
20180112_092802-1
January 12 2018

Innovatie binnen foodbranche triggert technische professionals

Marc Moerkens ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor techniek. Een studiekeuze was voor hem dan ook niet moeilijk. Hij studeerde Mechatronica; eerst op MBO-niveau en later op HBO-niveau. Hij maakte afgelopen oktober de overstap naar Synergo, waar hij meer uitdaging vond en zich meer kon verdiepen in processen en de techniek daarachter.

Mechatronica

Zijn passie voor techniek kon Marc helemaal kwijt in zijn opleiding. Daar combineerde hij verschillende technische disciplines: werktuigbouwkunde, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en besturing. Hij kwam via zijn studie vaak in aanraking met de High Tech-sector; denk bijvoorbeeld aan productie van auto’s of chips. Die complexiteit sprak hem erg aan, maar toch zocht hij naar een branche waar hij dichter op de praktijk zit.

Innovatie binnen foodbranche noodzakelijk

Na ervaring opgedaan te hebben als engineer van onder meer doseersystemen van droge stoffen was Marc toe aan een nieuwe uitdaging. Toen hij hoorde over een snelgroeiend ingenieursbureau dat op zoek was naar technische professionals, werd hij direct enthousiast. Hij vertelt hierover: “Via via kwam ik in aanraking met Synergo. Na de eerste kennismaking was ik al enthousiast. De voedingsmiddelenindustrie is een stabiele sector. Voedsel zullen we namelijk altijd nodig hebben. Daardoor is het een sector waarin innovatie blijvend noodzakelijk is. Ik zie het als een uitdaging om daaraan bij te dragen!”

Divers werk

Inmiddels is Marc alweer een aantal maanden werkzaam bij Synergo. Spijt van de overstap heeft hij zeker niet. “Momenteel ben ik een soort vliegende keep in meerdere projecten. Ik houd me bijvoorbeeld veel bezig met het maken van technische tekeningen. Denk hierbij aan het uittekenen van een lay-out voor een nieuwe frietfabriek of de concretisering van een masterplan voor een banketbakkerij. Het is ontzettend divers werk, waar ik mezelf kan blijven uitdagen om goede oplossingen te bedenken.”