logo-small

Current affairs

Our most recent news items are listed here. Are you interested in all the other news items published by Synergo? If so, click on the link below.

Accu's opladenLees verder
February 23 2018

Accu’s opladen; een explosief thema

Water ofwel H2O kun je scheiden in waterstof en zuurstof. En waterstof is brandbaar. Dat leerde Bert van Liere, veiligheidsadviseur bij Synergo, al op jonge leeftijd.

Lees verder
20180131_083652Lees verder
January 31 2018

Oog voor detail: een must voor 3D-tekenaars in de foodbranche

Onze nieuwe Zeeuwse collega Jimmy heeft al een indrukwekkende loopbaan achter de rug in de techniek. Passie voor techniek ontwikkelde hij al op jonge leeftijd. Hij startte eind 2017 bij Synergo als tekenaar en is inmiddels helemaal gesetteld.

Lees verder
20180112_092802Lees verder
January 12 2018

Innovatie binnen foodbranche triggert technische professionals

Marc Moerkens ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor techniek. Een studiekeuze was voor hem dan ook niet moeilijk. Hij studeerde Mechatronica; eerst op MBO-niveau en later op HBO-niveau. Hij maakte afgelopen oktober de overstap naar Synergo, waar hij meer uitdaging vond en zich meer kon verdiepen in processen en de techniek daarachter.

Lees verder
iStock-614343858Lees verder
December 21 2017

Reductie recalls van voedingsmiddelen door gedegen validatie

Al jaren zien we de hoeveelheid recalls van voedingsmiddelen stijgen. In Nederland alleen al steeg het aantal publicaties van terughaalacties, veiligheids- en allergiewaarschuwingen in 2016 maar liefst 40% ten opzichte van 2015. Kees Vermaire, Operationeel Directeur bij Synergo, verwacht dat de cijfers van 2017 niet veel lager zullen zijn.

Lees verder
DSC_8941aLees verder
December 13 2017

Nieuwbouw van frietfabrieken

Een compleet nieuwe fabriek bouwen, processen uitdenken, slimme en innovatieve oplossingen uitdenken, leidingnetwerken uittekenen, HVAC-plan uitwerken; en dat alles met een krappe deadline. Flinke uitdaging dus.

Lees verder
Bart Lijmbach(1)Lees verder
December 06 2017

Uitdaging en diversiteit aan projecten trekt young professionals aan

Technische professionals met een passie voor de voedingsmiddelenindustrie zijn moeilijk te vinden vandaag de dag. Echter wist Bart Lijmbach al tijdens zijn studie dat hij zijn carrière wil opbouwen in de foodbranche. Werken bij Synergo was voor hem dan ook een logische keuze.

Lees verder
DSC_5045a smallLees verder
November 29 2017

Masterplanstudie verhoogt productie-effectiviteit

‘Hoe behaal je de meeste output per vierkante meter als bedrijf?’ ‘Wat levert de productie mij nu echt op?’ ‘Heb ik goed inzichtelijk welke groei of krimp er wordt verwacht binnen de markt?’ Dit zijn voorbeelden van vragen waarmee productiebedrijven in de foodbranche zich geconfronteerd zien.

Lees verder
DSC_3889a smallLees verder
November 08 2017

Besparing door doordachte bepaling ATEX zonering

Veiligheid is de hoogste prioriteit voor bedrijven in de voedingsverwerkingsindustrie. Vanzelfsprekend moeten processen en ruimten effectief ingeregeld worden, maar veiligheid van de mensen staat daarbij altijd voorop.

Lees verder